fbpx
MilitairOnderwerpen

A-10 Warthog gaat toch niet met pensioen

In de VS heeft het House of Representatives een stokje gestoken voor de pensionering van de vloot A-10 toestellen.

A-10
De US Air Force moet flink bezuinigen en wil dit onder andere doen door een aantal vliegtuigen te schrappen. De luchtmacht heeft er meer dan 300 in dienst. Het Huis heeft besloten dat de toestellen niet worden afgedankt. Er is een amendement aangenomen met 300 tegen 114 stemmen om dit te voorkomen.

“The air force wants to save money, but they don’t have an adequate follow-on at this time, and, with what’s happening in Iraq and the Middle East, eliminating the A-10 is the absolute wrong move,” zegt een van de leden. “The A-10 is ideally suited to close air support missions”

Het is onduidelijk waar de toestellen van betaald moeten worden. De vloot operationeel houden kost ongeveer $900 miljoen per jaar.

KC-10 en U-2
Ook het tankvliegtuig KC-10 en het spionagetoestel U-2 stonden in de planning om uitgefaseerd te worden. Het Huis heeft ook dit teruggedraaid. In 2015 zullen alle toestellen nog vliegen. De Bell heli OH-58D gaat wel met pensioen.

KC-10_C-17_1

Komend jaar worden er 38 F-35’s aangeschaft. In eerste instantie zouden dit er 42 worden, Obama wilde dit terugbrengen naar 34. Ook worden 12 Boeing AE-18G Growlers gekocht. De campagne van Boeing om aan te tonen dat de F-35 niet kan waarmaken wat het belooft is succesvol.

EA-18G_Growler_Boeing

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button