fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Mogelijk moeten deuren A380 vervangen worden

Airbus A380 gebruikers houden rekening met een groot aanpassingsprogramma waar mogelijk alle deuren vervangen moeten worden.

Door noise issue
Airbus heeft aan de gebruikers van de A380 bevestigd dat er een “door noise issue” is. Eén maatschappij beschrijft de mogelijke aanpassingen als: groter dan de haarscheurtjes in de vleugels. Dat aanpassingsprogramma heeft Airbus miljoenen gekost. De maatschappij zegt dat alle 10 deuren moeten worden aangepast of vervangen. Dit meldt RunwayGirl Network. In de deuren zouden ook haarscheurtjes zitten, veroorzaakt door trilling.

Problemen
Een andere bron zegt dat alle betrokken maatschappijen inmiddels zijn ingelicht. In januari maakte een A380 van Singapore Airlines een noodlanding in Azerbaijan vanwege een cabinedruk probleem. Op Facebook kwamen meer berichten van geluid bij deuren. Airbus zegt dat de oorzaak gevonden is en er een definitieve oplossing is. De EASA heeft de oplossing gecheckt en is veilig bevonden. Airbus gaat de aanpassingen met zo min mogelijk overlast voor de klanten doorvoeren. Ondertussen zijn de A380 geheel veilig om mee te vliegen, zo verzekert Airbus.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button