fbpx
IncidentenOnderwerpen

Learjet en Eurofighter botsen in de lucht

Tijdens een oefening is een Eurofighter straaljager op een Learjet gebotst.

Ongeluk
Boven Olsberg is de Duitse Eurofighter in botsing gekomen met een Bombardier Learjet 31. Het gebeurde op 2500 meter hoogte. De Learjet met 2 crewleden is gecrasht in onbewoond gebied. Eén persoon is dood gevonden, de andere is nog niet terecht. De Eurofighter is zwaar beschadigd maar kon wel landen op de basis Nörvenich (vlakbij Keulen). De piloten waren 50 en 43 jaar oud. De Learjet was eigendom van GFD, een dochteronderneming van Airbus Defence and Space.

Militaire oefening
Beide toestellen en nog een Eurofighter waren aan het oefenen met een situatie dat een burgervliegtuig geen radiocontact meer maakt. Net als in Nederland stijgen er dan twee gevechtvliegtuigen op om visueel contact te maken. De Learjet was gehuurd en fungeerde als niet reagerend toestel. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is onbekend. De militaire piloten worden ondervraagd.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button