fbpx
AirlinesIncidentenOnderwerpen

A310 van PIA beschoten; 1 dode

Dinsdagavond is een Aurbus A310 beschoten vlakbij Peshawar Airport, Pakistan.

Pakistan International Airlines
Tijdens de landing heeft een schutter geschoten op een landend vliegtuig van Pakistan International Airlines. Vlucht PK 756 kwam uit Saudi Arabia met 178 passagiers en 12 crew aan boord. Zo’n 100 meter voor de landingsbaan werd het toestel beschoten. De politie zegt dat 6 kogels het toestel hebben geraakt. Eén vrouwelijke passagier is overleden, één bemanningslid werd geraakt. De vrouw zat met haar dochter in het vliegtuig. Het meisje was ongedeerd, haar moeder werd in het hoofd geraakt.

Captain
De captain werd net gemist, volgens de politie was het een ramp geweest als hij was geraakt. Er brak paniek uit, iedereen wilde zo snel mogelijk het vliegtuig uit. HEt toestel heeft registratiecode AP-BGN en is ruim 21 jaar oud. De all-economy indeling kan 223 passagiers meenemen.

Een politieman vertelt anoniem aan Reuters dat d epolitie ’s nachts niet de wijk in durft die naast de landingsbaan van Peshawar ligt.

Niet eerste keer
Het is niet de eerste keer deze maand dat er problemen op een vliegveld zijn. Op 8 juni nam de Taliban het vliegveld van Karachi onder vuur. In een 5 uur durend vuurgevecht kwamen 43 mensen om. Afgelopen maandag werd een regeringstoestel omgeleid na onrusten op Islamabad airport. HEt vliegtuig is uiteindelijk geland op Lahore.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button