fbpx
IncidentenMilitairOnderwerpen

Brand in F-35: vloot aan de grond – Update

Vanaf donderdag vliegt de F-35 vloot weer. Omdat er geen vergelijkbare gebreken bij de andere F-35A’s zijn gevonden gaat men weer vliegen. De B en C variant vlogen maandag en dinsdag niet vanwege storm. Ook zal de B variant komende dagen naar Engeland vliegen voor de Airshows.

—-

Tijdens de start van een F-35 (JSF) brak maandag brand uit in het achterste deel van het toestel.

Take-off
De F-35A vertrok om 9:15 voor een trainingsvlucht. De piloot merkte tijdens de start de brand op en brak de start af. Hij kon veilig uit het toestel komen. De brand werd geblust. Dit gebeurde op Eglin Air Force Base in Florida. Lockheed Martin heeft verklaard bekend te zijn met het incident en wil op alle mogelijke manieren helpen met het onderzoek.

Aan de grond
Het leger verklaart dat veiligheid voor alles gaat en houdt voorlopig alle 26 F-35A’s van Eglin base aan de grond totdat er meer bekend is. De F-35A is het toestel dat conventioneel opstijgt en landt. In 2011 was er ook al een brand in een F-35. Die brand heeft de hele vloot weken aan de grond gehouden.

Farnborough
Dit nieuwe incident komt enkele weken voor het eerste internationale debuut van de F-35. De B-variant staat binnenkort op de Farnborough Airshow en op Royal International Air Tattoo. Het is nog onbekend of de brand gevolgen gaat hebben voor deze Airshows

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button