fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

Emirates overweegt toch A350

Twee weken geleden annuleerde Emirates een order van 70 A350’s. Nu hebben ze interesse in 50 tot 70 A350’s of 787’s.

Medium haul
Emirates topman Tim Clark heeft tegen de Financial Times gezegd dat de maatschappij interesse heeft in 50 tot 70 A350 of 787 toestellen. De maatschappij wil ze inzetten op routes in het Midden-Oosten en Afrika. Routes die wat korter en minder druk zijn. De vliegvelden hebben ook nog de ruimte om vliegtuigen te ontvangen. Drukke vliegvelden hebben weinig tot geen slots beschikbaar dus daar is het interessant om een zo groot mogelijk toestel op dat ene slot te zetten. Eind 2014 begin 2015 gaat Emirates met Boeing en Airbus praten.

Annulering
11 jni werd bekend dat Emirates de 70 bestelde A350 toestellen had afgezegd. Voor Airbus betekende dat er 9% minder toestellen in bestelling staan. Airbus maakt zich er niet al te veel zorgen over. de productieruimte is al snel weer opgevuld doordat andere klanten eerder hun toestel willen. Emirates zegt weinig over de annulering alleen dat ze een volwassen toestel willen. Eerder heeft de maatschappij kritek geuit op Airbus wat betreft het verwachtte brandstofverbruik. De belangrijkste toestellen zijn en blijven de A380 en 777. Alle andere types worden uitgefaseerd.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button