fbpx
AirlinesOnderwerpen

Etihad neemt 49% belang in Alitalia

Etihad verklaart met Alitalia overeengekomen te zijn een 49% belang te nemen in de Italiaanse maatschappij.

Etihad
In een persbericht zegt Etihad een belang van 49% te nemen in Italia. Er is afgesproken wat Etihad daar tegenover stelt, maar dit is niet bekend gemaakt. Beide maatschappijen gaan nu over tot het maken van alle documenten. Dit moet zo snel mogelijk gebeuren. Tenslotte moet er vanuit de kartelwaakhond toestemming volgen.

Alitalia heeft slechts enkele jaren in het 68 jarige bestaan winst gemaakt. De laatste jaren gaat het erg slecht met Alitalia. Etihad heeft veel geld in kas en voert al jaren een strategie van minderheidsbelangen in maatschappijen. Etihad lijkt een vierde alliantie rond de maatschappij te maken.

Geld
Het bestuur van Alitalia heeft op 13 juni al voor een integratie met Etihad gestemd. De minister van Transport heeft onlangs verklaard dat Etihad bereid is €1,25 miljard te investeren de komende 4 jaar. Etihad en Alitalia praten al sinds december over een minderheidsbelang. De gesprekken duren waarschijnlijk zo lang omdat Alitalia niet wilde voldoen aan de eis van Etihad om 2.200 mensen te ontslaan. Na een investering van Italiaanse aandeelhouders en de overheid kon Alitalia blijven vliegen. Dit geld is zo rond augustus weer op, er moet dus iets gebeuren. De deal moet 31 juli helemaal rond zijn.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button