fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

“Airbus komt met A330neo met Rolls-Royce motoren”

Airbus is heel dichtbij een besluit om de A330 te upgraden met motoren van Rolls-Royce.

A330neo
De hoogste bazen van Airbus moeten het €2 miljard kostende project nog goedkeuren. Dit melden bronnen aan Reuters. Het zou de banden tussen beide Europese bedrijven verder halen. Nu is de A330 ook nog te krijgen met General Electric motoren. Rolls zou de enige leverancier worden. De nieuwe motoren en nieuwe wingtips zouden een brandstof besparing van 14-15% moeten opleveren. De A330 is inmiddels 20 jaar oud en de verkopen lopen terug. Airbus heeft gezegd het toestel flink goedkoper dan de Dreamliner aan te bieden. Beide toestellen zijn qua grootte concurrenten. Boeing heeft al gezegd te zullen reageren bij een lancering van een A330neo. Een prijsoorlog zou uit kunnen breken.

Aankondiging
Vaak worden nieuwe toestellen op de Farnborough Airshow (dé airshow in de wereld) aangekondigd. Er is ook een Airbus board-meeting ruim voor die show (14-20 juli). Of er een aankondiging komt is onduidelijk, omdat er dan vaak ook al orders worden aangekondigd. En dat zou wel heel snel zijn.

A350
Een revamp van de A330 (253-295 stoelen) zal de nekslag voor de A350-800 betekenen. Hier gaan 270 mensen in en is de evengroot. De -800 versie moet nog ontwikkeld en getest worden. Het brandstof gebruik zal iets lager zijn, door het vele gebruik van carbonfibers in de A350, maar de ontwikkelingskosten zullen er niet tegenop kunnen. Airbus is al een tijdje bezig klanten te bewegen om hun bestellingen van de A350-800 te veranderen in bijvoorbeeld de -900.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button