fbpx
Opmerkelijk

Lessen uit de Luchtvaart

Wat kunnen andere branches leren van de Luchtvaart?
Vanuit de gedachte dat de luchtvaart een van de koplopers is op het gebied van onder andere veiligheid hebben trainingsbureau Schellinger CTC en vliegsimulator bedrijf Simflying Amsterdam een trainingsconcept ontwikkeld waarbij organisaties leren van de luchtvaart. Up in the Sky is uitgenodigd om een kijkje te nemen bij een van de eerste trainingen.

Sim_Interieur_6_bedienen 2

Interessant nieuw perspectief op veranderingen in organisaties.
Een groep van 8 deelnemers, een Boeing 737 simulator (waarop ook echte piloten trainen) en een luchtverkeersleiding simulator staan een dag lang in het teken van leren van de luchtvaart. Er blijken diverse parallellen te bestaan tussen de luchtvaart en andere branches. Een duidelijk voorbeeld is bijvoorbeeld duidelijke communicatie binnen en tussen teams. Tijdens de training worden de deelnemers snel in hun rol gezogen. De simulatie voelt heel echt en laat de deelnemers zich in hun natuurlijke gedrag vervallen, leuk om te zien. De vertaalslag die daarna gemaakt wordt naar hun eigen situatie levert waardevolle inzichten op.

Kijk op www.lessenuitdeluchtvaart.nl voor meer informatie.

Sim_Interieur_3_Throttle

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button