fbpx
IncidentenOnderwerpen

Vleugels twee Ryanair 737’s botsen – Foto’s

Twee Ryanaair 737-800’s zijn met elkaar in contact gekomen. Eén wingtip is afgebroken.

Stansted
Rond 6:45 zaterdagochtend werd een Ryanair Boeing 737-80 van de gate geduwd om te vertrekken naar Warshau als vlucht FR1021. Gedurende het duwen kwam er een andere Ryanair 737 langsrijden (registratie EI-ENL) die net geland was vanuit Frankfurt Hahn als vlucht FR753. Hoe het misging is nog onduidelijk, maar een vleugel van beide toestellen raakten elkaar. Van het laatste toestel brak de wingtip af.

FR753 landde om 06:41 op STN volgens flightradar24. Hij arriveerde aan de gate om 07:23 volgens Ryanair.com. De reden: ATC delay (vertraging door de luchtverkeersleiding). De vernieuwde openheid moet nog doordringen bij Ryanair…

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button