fbpx
IncidentenOnderwerpen

Fokker 50 met drugs crasht in flat Kenia

Een Fokker 50 vrachttoestel is in een flatgebouw vlakbij Nairobi, Kenia gecrasht.

Vracht
Rond 4 uur in de ochtend steeg het toestel op van het tnternationale vliegveld van Nairobi, Jomo-Kenyatta. Vlak na de start op twee kilometer van de baan stortte het vliegtuig in een gebouw. Omdat het een bedrijfsgbebouw was vielen er op de grond geen doden. De vier bemanningsleden zijn verongelukt. Aan boord waren twee piloten een technicus en iemand voor de vracht.

Het toestel was onderweg naar Mogadishu, Somaliƫ. Het was eigendom van Skyward International, bijna 22 jaar oud en had registratie: 5Y-CET. Het toestel is begonnen bij Lufthansa. Vorige eigenaar was het Nederlandse Denim Air. Sinds 1 mei is het in dienst van Skyward. De maatschappij heeft nog 1 andere Fokker 50.

Aan boord bevond zich een lading Qat, een licht stimulerende drug. In de meeste landen is deze drug verboden, maar niet in Oost-Afrika. Daar wordt Qat (of Mira) veel gebruikt. Grootste producent is Kenia. Qat moet vers genuttigd worden.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button