fbpx
IncidentenOnderwerpen

Fokker 50 met drugs crasht in flat Kenia

Een Fokker 50 vrachttoestel is in een flatgebouw vlakbij Nairobi, Kenia gecrasht.

Vracht
Rond 4 uur in de ochtend steeg het toestel op van het tnternationale vliegveld van Nairobi, Jomo-Kenyatta. Vlak na de start op twee kilometer van de baan stortte het vliegtuig in een gebouw. Omdat het een bedrijfsgbebouw was vielen er op de grond geen doden. De vier bemanningsleden zijn verongelukt. Aan boord waren twee piloten een technicus en iemand voor de vracht.

Het toestel was onderweg naar Mogadishu, Somalië. Het was eigendom van Skyward International, bijna 22 jaar oud en had registratie: 5Y-CET. Het toestel is begonnen bij Lufthansa. Vorige eigenaar was het Nederlandse Denim Air. Sinds 1 mei is het in dienst van Skyward. De maatschappij heeft nog 1 andere Fokker 50.

Aan boord bevond zich een lading Qat, een licht stimulerende drug. In de meeste landen is deze drug verboden, maar niet in Oost-Afrika. Daar wordt Qat (of Mira) veel gebruikt. Grootste producent is Kenia. Qat moet vers genuttigd worden.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button