fbpx
IncidentenOnderwerpen

Maleisië vergroot inzet zoektocht MH370

Maleisië gaat meer middelen inzetten in de zoektocht naar de verdwenen Boeing 77-200ER van Malaysia Airlines.

Marineschepen
Maleisië heeft sinds 20 april al het schip Bunga Mas 6 in het gebied. Dit schip blijft daar voor ondersteuning en datatransfer. De data van de scan van de zeebodem moet per schip naar de wal worden gebracht.

Toegevoegd wordt het marineschip KD Mutiara. Dit schip heeft een multi-beam echosounder aan boord. Hiermee kan de oceaanbodem in kaart worden gebracht. Momenteel zijn twee schepen met een vergelijkbare sonar het 60.000km grote gebied aan het scannen. Dat worden dus drie schepen. Op 4 augustus zal de KD Mutiara vertrekken.

Sonar
Na deze fase zullen twee type sonar-apparatuur worden ingezet om daadwerkelijk te zoeken naar MH370. Het betreft een Prosas Side Scan Sonar en een Deep Towed Side Scan Sonar. Deze middelen moeten half augustus ingezet kunnen worden. Beide sonars moeten achter een schip gesleept worden. De verwachting is dat dit een jaar gaat duren.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button