fbpx
AirlinesOnderwerpen

Flybe gaat vliegtuig als busdienst inzetten

Flybe gaat een “hop-on hop-off” lijn in dienst nemen tussen 4 vliegvelden in Groot-Britannië.

Shuttle bus in the sky
Over piloten wordt weleens gekscherend gezegd dat het een buschauffeur in de lucht is. Flybe neemt dat wel heel serieus en begint een soort busdienst. De flyshuttle gaat driemaal daags van Jesey (kanaaleiland) naar Aberdeen in het noorden vliegen. Er worden twee tussenstops gemaakt: Southampton en Leeds. Je kan op en uit stappen waar je wilt. Net als een bus kan je blijven zitten, behalve de eerste stop na Jersey vanwege douane regels.

Een kaartje kost vanaf £29.99. De vluchten worden uitgevoerd met een 78 zitter Bombardier Q400. Vertrek van Jersey is om 07:00 en aankomst is Aberdeen 4 uur en een kwartier later om 11:15. Tussenstops zijn van: Southampton: 07:45-08:25 en Leeds 09:35-09:55. Tegelijk vertrekt ook om 7 uur een vliegtuig uit Aberdeen in tegengestelde richting. Andere vluchten gaan van Jersey om 11:45 en 17:50. De eerste vlucht vindt plaats op 26 oktober. De ‘bus’ gaat op alle dagen; op zondag zijn de tijden anders.


Grotere kaart weergeven

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button