fbpx
MilitairOnderwerpen

F-35 motoren geïnspecteerd

De motoren van de F-35 (JSF) straaljagers zijn geïnspecteerd.

Inspectie
Nadat de toestellen aan de grond werden gehouden zijn alle motoren bekeken. Senior officials van de US Navy, luchtmacht en het F-35 programma gaan nu de resultaten bekijken om te bepalen wanneer en onder welke omstandigheden de F-35’s weer kunnen vliegen. Er kijken ook mensen van Groot-Brittanië en Nederland mee. Het zou duidelijk zijn wat er gebeurd is met de F135 motor van Pratt & Whitney. Het is echter nog niet duidelijk waarom de brand in de F135 motor van Pratt & Whitney uitbrak.

Het is onzeker of de F-35’s op tijd naar de Engeland kunnen voor twee grote vliegshows. De eerste is de Air Tattoo die vrijdag begint. De toestellen zouden uiterlijk woensdag moeten vertrekken. Een week later is de Farnborough Airshow. Het lijkt erop dat de VS er alles aan doen om daar op tijd te zijn.

Brand
Tijdens de start van een F-35 (JSF) brak maandag 25-6 brand uit in het achterste deel van het toestel.
De F-35A vertrok om 9:15 voor een trainingsvlucht. De piloot merkte tijdens de start de brand op en brak de start af. Hij kon veilig uit het toestel komen. De brand werd geblust. Dit gebeurde op Eglin Air Force Base in Florida. Lockheed Martin heeft verklaard bekend te zijn met het incident en wil op alle mogelijke manieren helpen met het onderzoek. De brand was in de motor van het toestel.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button