fbpx
Onderwerpen

Telefoon/iPad leeg? Dan is het een bom

De VS is bang dat apparaten met een batterij als bom kunnen worden gebruikt.

Reizigers met een rechtstreekse vlucht naar de Verenigde Staten moeten vanaf dinsdag 8 juli rekening houden met een extra controle van de elektronische apparatuur in hun handbagage. Reizigers moeten hun apparatuur uit de beschermingshoes halen en aanzetten. Hierna mag de reiziger de elektronische apparatuur meenemen aan boord. De maatregel geldt alleen voor handbagage.

De maatregel geldt voor alle elektronica met batterijen zoals telefoons, laptops, tablets, camera’s, e-readers, kleine spelcomputers en MP3-spelers. Als de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes gehaald kan worden, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in.

De extra controle vindt plaats aan de gate, voor het boarden en geldt alleen voor de ruim dertig dagelijkse rechtstreekse vluchten naar de Verenigde Staten. Schiphol stelt alles in het werk om extra wachttijd te voorkomen. Reizigers kunnen bij hun luchtvaartmaatschappij informeren hoe laat ze op de luchthaven aanwezig moeten zijn.

De controle op schoenen op vluchthavens van de VS zal ook worden uitgebreid. De VS heeft aanwijzingen dat al Qaeda of het Syrische Nusra Front een vliegtuig op willen blazen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button