fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Update: Airbus probeert A330neo volgende week te lanceren

Update 14-7: Toestel officiëel gelanceerd

Airbus probeert op het laatste moment een paar orders te krijgen zodat een vernieuwde A330 gelanceerd kan worden op de Farnborough airshow.

New Engine Option
Officiëel is de kogel nog niet door de kerk of er wel een nieuwe A330 komt. Reuters weet te melden dat Airbus stand-by staat om de A330neo volgende week te lanceren. Als Airbus het toestel lanceert dan moet het ook staan en dat doen ze door meteen orders te kunnen melden. Er zijn een aantal potentiële klanten die dichtbij bestellingen zijn. Als die nog worden binnengesleept dan zou de A330neo er ineens zijn. Als het gebeurt kan het weleens hét aandachtspunt van de Farnborough Airshow zijn, want daar wordt het dan bekend gemaakt. Een aantal bronnen melden Reuters dat het zeer waarschijnlijk is dat het gaat gebeuren.

Vernieuwing
De nieuwe motoren zouden door Rolls-Royce geleverd worden. De naam zou Trent 7000 worden en het zijn motoren afgeleid van de 787 Dreamliner motor (Trent 1000). De fan wordt 112 inch (284 cm), een stuk groter dan de huidige 97 inch (246 cm). Een grotere fan houdt in dat de motor efficiënter kan lopen. De thrust zou 72.600 lb worden. Naast nieuwe motoren komen er ook wingtips. In totaal bespaart dit 14% brandstof. Het toestel zou 400 nm verder moeten kunnen vliegen dan nu. De kleinere -200 kan dan 7450 nm en de -300 6250 nm.

Naam
De naam volgens Reuters:
A330-800
A330-900
Al dan niet met de toevoeging ‘neo’

Verlenging
Airbus denkt dat er van een A330neo 1.000 toestellen kan verkopen. Van de huidige A330 zijn er 1.300 verkocht. De nieuwe Airbus zal iets duurder worden dan de huidige, maar goedkoper dan de grote concurrent de 787 dreamliner. Enorm voordeel is dat de ontwikkelingskosten al lang terugverdiend zijn. Tuurlijk moet er weer geld in voor de ontwikkeling, maar dit is relatief beperkt.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button