fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

Emirates ontvangt 50e A380

Emirates heeft de 50e superjumbo, de Airbus A380 in ontvangst genomen.

Groot – groter – grootst
Emirates groeit maar door. Afgelopen 4 jaar is de capaciteit van een middelgrote maatschappij toegevoegd. Ondertussen zijn de load factors gelijk gebleven. Gister is de vijftigse A380 afgeleverd. De eerste kreeg de maatschappij in 2008. Eind 2017 zullen er 90 in de vloot zijn. Emirates heeft in totaal 140 van dit type besteld en is de grootste gebruiker. Nu worden 27 vliegvelden door de maatschappij uit Dubai met dit vliegtuig aangevlogen, aan het einde van dit jaar zullen dat er 33 zijn.

In totaal hebben er 27,5 miljoen betalende reizigers in een Emirates A380 gezeten. Er zijn 68.800 vluchten en 405 miljoen kilometers gemaakt. Voor al deze vluchten zijn er 10.000 cabin crew leden en 900 piloten. In totaal heeft de maatschappij nu 224 wide-body vliegtuigen. In bestelling staan nog 299 toestellen.

Hulpgoederen
Airbus gebruikt aflever vluchten van nieuwe toestellen vaak om hulpgoederen mee te sturen. Er is een speciale stichting voor opgericht. Er zijn 41 ton goederen meegevlogen naar Dubai, waar het VN Humanitarian Response een depot heeft.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button