fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

A320neo: nieuwe bestellingen en nog zuiniger motoren

Airbus maakt 130 A320neo orders bekend. Motoren van Pratt & Whitney worden 2% zuiniger.

Bestellingen
Airbus heeft nog 130 bestellingen voor de A320neo binnengesleept.
British airways bestelt er 20 ter vervanging van oudere toestellen. Air Lease Corporation bestelt naast de 25 A330neo’s ook 60 A321neo’s. Intotaal heeft ALC nu 225 toestellen in bestelling staan. Derde vandaag aangekondigde klant is AerCap Holdings die 50 A320neo’s bestelt. AerCap heeft 945 toestellen in bestelling en is de grootste klant van Airbus. Het hoofdkantoor van AerCap zit in Amsterdam.
In totaal zijn er ruim 10.500 toestellen van de A320 familie besteld, daarvan zijn er 2.800 de neo variant.

Zuiniger motoren
Pratt & Whitney maakt bekend dat de PW1100G-JM motor 2% minder brandstof verbruikt. Door verbetering in aerodynamica en koeling is deze extra besparing gehaald. De nieuwe motor zorgt voor de A320neo al voor 15% minder verbruik dan de huidige A320.

“The increased fuel burn savings on this Geared Turbofan™ engine model will help drive unbeatable operating efficiency on the A320neo aircraft,” zegt Dave Brantner, president, Pratt & Whitney Commercial Engines. “Enhancing fuel burn savings is one example of Pratt & Whitney’s drive to constantly improve on mature technology that will benefit engine durability and reliability for customers.”

De motor is al 10.000 uur getest, waarvan 1.400 uur in testvluchten.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button