fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Cseries: motorprobleem gevonden; 50 stuks verkocht

Het motorprobleem blijkt klein te zijn. Bombardier krijgt 50 bestellingen.

Motor
De testtoestellen staan al sinds mei aan de grond wegens een probleem in de Pratt & Whitney motoren. De oorzaak blijkt een probleem in het oliesysteem te zijn. Dit heeft maar een kleine aanpassing nodig, er werd eerder gevreesd voor een groot probleem. De lage druk turbine blijkt niet het probleem te zijn.

“The issue is a seal problem in the oil system. The fan-drive gear system is rock solid,” zegt Pratt & Whitney

Een andere motor van dezelfde fabrikant heeft ook problemen: de F135 motor van de F-35 (JSF) straaljager. Er is echter geen relatie tussen beide incidenten. P&W verwacht dat de Cseries zeer binnenkort weer vliegt.

Verkopen
Zaterdag werd bekend dat het Engelse Falko 24 CS100 toestellen wil kopen. Het was voor het eerst sinds begin 2014 dat er een bestelling bekend werd gemaakt. Vandaag werd aangekondigd dat het Chinese Zhejiang Loong 20 CS100’s wil afnemen. Tevens wil Petra Airlines (Jordanië) er vier en Falcon Aviation (Midden-Oosten) er twee. In totaal zijn er nu 495 bestellingen (warvan 203 firm orders) voor de CSeries.

De CSeries is een geheel nieuw ontwikkeld vliegtuig waar 100 tot 149 mensen in kunnen. Hij moet 20% zuiniger vliegen dan huidige toestellen in deze markt en 15% goedkoper te onderhouden zijn. Er komen twee varianten: de CS100 en de grotere CS300.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button