fbpx
Onderwerpen

Farnborough verkopen

Op dag 1 van Farnborough zijn er 537 vliegtuigen verkocht (orders en options).

Boeing
Opvallendste verkoop vaan Boeing is aan Monarch. Deze Britse maatschappij vliegt voornamelijk met Airbus toestellen. Monarch bestelt 30 737 MAX 8 en neemt 15 orders. Daarnaast verkoopt Boeing aan het Chinese Okay Air 6 MAX 8 en 4 737-800’s. Avolon sluit de rij voor Boeing en bestelt 6 787-8 Dreamliners en 5 737 MAX 9 toestellen.

Embraer
De Brazaliaanse bouwer doet goede zaken met de nieuwe E2, de 175 E2 om precies te zijn. Er worden 50 orders en 50 opties binnengehaald van Trans States. De E2 jets volgen de bekende E175, E190 en E195 op. Embraer liet voor het eerst de cabine aan het publiek zien in een mock-up.

ATR
De Frans-Italiaanse vliegtuigbouwer (en deel sonderdeel van Airbus) is ook present en verkoopt lekker. Aan Nordic Aviation Capital 50 orders en 25 options voor de ATR 42-600. De ATR 72-600 gaat 36 keer over de toonbank aan Synergy Group, Air Tahiti, Air New Zealand en Villa Air.

Sukhoi
Hoewel bepaalde Russische afgevaardigden teruggetrokken zijn na een relletje over de Oekraine koopt de Kazachse maatschappij Bek Air 7 Superjet 100’s

Mitshubishi
In de VS zijn plannen voor een herstart van Eastern Air Lines. De maatschappij in de maak sluit een contract voor 20 bestellingen en 20 opties op de Mitshubishi MRJ90 regionale jet.

Airbus & Bombardier
We meldden al eerder dat Airbus 130 A320’s heeft verkocht en 25 A330neo’s. Ook was er aandacht voor de (inmiddels) 53 bestellingen voor de CSeries van Bombardier.

Meer dagen
Dit is dag 1 van Farnborough, er zijn nog 3 dagen te gaan. Doorgaans zijn de meeste orders opo de eerste dag. Vorig jaar in Parijs waren er op dag 1 578 bestellingen, dag 2 446, dag 3 342 en de laatste dag nog 130. We verwachten nog wel het een en ander aan bestellingen. Reuters denkt dat er al 100 A330neo’s verkocht zijn. Nog 75 om aan te kondigen dus.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button