fbpx
IncidentenOnderwerpen

Video & foto’s: Malaysia 777 afkomstig uit Amsterdam neergestort Oekraine #MH17

Live Blog
UpintheSky heeft een Live blog met een verzameling tweets van de belangrijkste actualiteiten en veel foto’s direct van de rampplek en de omliggende gebieden. Overzichtelijk onder elkaar en uitgezocht door de redactie. In 1 minuut op de hoogte.

Een 777-200ER van Malaysia Airlines is neergestort in de Oekraïne.

Aan boord waren 283 passagiers en 15 crewleden. De Boeing was afkomstig van Amsterdam Airport Schiphol. Daar vertrok het om 12:13. Het laatste contact was om 13:21 UTC, 15:21 Nederlandse tijd. De Boeing 777-200ER was onderweg naar Kuala Lumpur en voerde vlucht MH17/KL4103 uit. Het had registratie: 9M-MRD.

De vlucht was een codeshare met KLM. Er waren 192 Nederlanders aan boord.

Reuters heeft een verslaggever ter plaatse en hij meldt brandende wrakstukken en lijken op de grond. De wrakstukken liggen verspreid over 15km. Het moet er verschrikkelijk uitgezien hebben met tientallen totaal verminkte lichamen. Het is in het oosten van Oekraïne waar pro-Russische rebellen strijden met het Oekraïnese leger.

Oost Oekraïne

Een woordvoerder van de pro-Russische rebellen zegt dat het Oekrainse leger het vliegtuig heeft neergeschoten met een ground-to-air raket van een BUK anti-vliegtuig systeem. Oekraïne ontkent betrokken te zijn en zegt juist dat de rebellen de 777 hebben neergeschoten. Vlak voor het neerstortte vloog het op 33.000 voet. Het kwam neer in Torez, bij Shakhtersk in Oost-Oekraine, circa 40km van de Russische grens.

Een groot gebied boven Oekraïne is afgesloten voor vliegverkeer en maatschappijen vliegen dan ook om.

Statement Boeing

SEATTLE, July 17, 2014 – Our thoughts and prayers are with those on board the Malaysia Airlines airplane lost over Ukrainian airspace, as well as their families and loved ones.

Boeing stands ready to provide whatever assistance is requested by authorities.

Premier Rutte

Premier Rutte is teruggekeerd van zijn vakantie. Hij kwam met het volgende statement: “Ik ben diep geschokt door de dramatische berichten over het neerstorten van vlucht MH17 van Malaysia Airlines van Amsterdam naar Kuala Lumpur boven Oekraïens grondgebied. Nog heel veel is onduidelijk over de toedracht, de omstandigheden en de inzittenden. Ik heb zojuist gesproken met de Oekraïense president. Ben nu onderweg terug naar Nederland om vanuit Den Haag de situatie verder te volgen en te handelen. Onze gedachten gaan nu uit naar de inzittenden, hun familie en vrienden”

Meer nieuws

Al ons nieuws over de gecrashte 777 vind je hier.

MH370

Malaysia Airlines is ook de maatschappij waarvan in maart een B777 verdween. Klik hier voor al onze berichtgeving over die andere tragedie.

Video

Meer video’s

Meer video’s vind je hier.

Foto’s

Meer foto’s

Veel meer foto’s vind je hier.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button