fbpx
Opmerkelijk

#MH17 Reacties NLoverheid

De Nederlandse overheid heeft zeer geschrokken gereageerd op het drama met de vlucht van Malaysian Airlines.

Koning Willem-Alexander
“Ik ben diep getroffen door het vreselijke nieuws over het neerstorten van vlucht MH17 boven Oekra├»ens grondgebied”, laat de koning weten. “Net als de rest van Nederland volgen mijn echtgenote en ik het nieuws op de voet en hopen wij dat snel meer duidelijk wordt.

“Wij leven intens mee met familie, vrienden, collega’s en bekenden van de slachtoffers en met hen die nog in onzekerheid zijn of hun geliefden aan boord van het toestel waren.”

Premier Rutte
ÔÇťIk ben diep geschokt door de dramatische berichten over het neerstorten van vlucht MH17 van Malaysia Airlines van Amsterdam naar Kuala Lumpur boven Oekra├»ens grondgebied. Nog heel veel is onduidelijk over de toedracht, de omstandigheden en de inzittenden. Ik heb zojuist gesproken met de Oekra├»ense president. Ben nu onderweg terug naar Nederland om vanuit Den Haag de situatie verder te volgen en te handelen. Onze gedachten gaan nu uit naar de inzittenden, hun familie en vriendenÔÇŁ

Minister Ivo Opstelten
Reactie van minister Opstelten op de berichten over het neerstorten van vlucht MH17.

Ik ben diep geschokt door de dramatische berichten over het neerstorten van vlucht MH17 van Malaysian Airlines van Amsterdam naar Kuala Lumpur boven Oekraïens grondgebied. Daarbij zijn slachtoffers te betreuren uit vele landen, er zijn daarbij ook veel Nederlanders.

Mijn gedachten zijn bij alle familieleden en vrienden van de mensen die in dat vliegtuig zaten en die nu in onzekerheid zitten.

De beelden die u en ik hebben gezien zijn natuurlijk verschrikkelijk. Maar nog heel veel is onduidelijk over de toedracht en de omstandigheden.

Daar wordt uiteraard onderzoek naar gedaan. Zodra de situatie daar aanleiding toe geeft krijgt u direct meer informatie. Malaysian Airlines geeft zo snel mogelijk een verklaring, zo heb ik inmiddels begrepen.

Ik ben me ervan bewust dat dit onderzoek nooit snel genoeg kan gaan, maar iedereen doet er op dit moment alles aan om familie en vrienden zo goed mogelijk te informeren. Voor verwanten van passagiers van vlucht MH17 wordt door Schiphol zo snel mogelijk een telefoonnummer bekend gemaakt voor meer informatie en opvang. Zodra die bekend zijn wordt dat direct gecommuniceerd.

Hier moeten ik het bij laten, ik ga nu weer terug om mij nader te laten informeren door mijn team.

 

 

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button