fbpx
IncidentenOnderwerpen

Onderzoeksraad voor Veiligheid onderweg naar Oekraïne

De Raad wil alles in het werk stellen om voor de nabestaanden een zo duidelijk mogelijk beeld van de ramp te krijgen. Daarom reist de Onderzoeksraad voor Veiligheid af naar de Oekraïne om deel te nemen aan het internationaal onderzoek naar de vliegramp in de regio van Donetsk.

Twee onderzoeken
Naast het internationale onderzoek waar de Nederlandse Onderzoeksraad aan meewerkt, doet de raad ook een eigen onderzoek. Er zal worden gekeken naar besluitvorming rond vliegroutes en de beschikbaarheid van de passagierslijsten. Nu 24 uur na de ramp is nog niet 100% bekend wie er in het vliegtuig zaten. Vier personen zijn nog ‘unidentified’. Ook waren er wisselingen in het aantal mensen van een bepaalde nationaliteit aan boord.

Internationaal onderzoek
Vanmorgen rond 8 uur is de Onderzoeksraad voor Veiligheid door de Oekraïense onderzoeksraad (NBAAI) formeel op de hoogte gebracht van de vliegramp. Daarbij is het verzoek gedaan om deel te nemen aan het internationaal onderzoek. Op basis van de internationale wet- en regelgeving (ICAO) is het land waar het vliegtuig is neergestort verantwoordelijk en leidend voor het onderzoek naar de toedracht. In navolging van de melding stuurt de Onderzoeksraad een team van onderzoekers om deel te nemen aan het internationaal onderzoek. Verder wordt er contact opgenomen met de betrokken autoriteiten voor het uitlezen van de ‘zwarte dozen’. De Onderzoeksraad voor Veiligheid vindt het van groot belang dat er grootschalig en breed onderzoek wordt gedaan naar de vliegramp. Vanwege het grote aantal Nederlandse slachtoffers dat te betreuren is, zal de Onderzoeksraad waar mogelijk bijdragen aan het onderzoek naar de toedracht.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de gecrashte 777 vind je hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button