fbpx
IncidentenOnderwerpen

Sommige maatschappijen vlogen al maanden niet over Oekraïne

Meerdere maatschappijen vlogen al sinds april niet meer over de Oekraïne.

Omweg
Maatschappijen als Qantas, Airberlin, Asiana Airlines, Korean Airlines, Cathy Pacific en China Airlines hebben maanden geleden besloten om het Oekraïense luchtruim te vermijden. Er omheen vliegen is duur. Het kost meer brandstof en een vliegtuig is langer in de lucht. Ook de passagiers zijn liever zo snel mogelijk op hun bestemming. De keuze is dus moeilijk.

Toch doen
Maatschappijen die er wel overheen vlogen zeggen dat er geen reden was om niet die route te nemen. Boven de 32.000 voet mocht gewoon er gevlogen worden. Voor het gebied boven de Krim was eerder al een NOTAM (notice to airmen) uitgegeven dat daar niet gevlogen mocht worden. Dit gebied is nu uitgebreid. IATA zegt over het gebruiken van het gebied boven Oost Oekraïne:

“based on information currently available it is believed that the airspace that the aircraft was traversing was not subject to restrictions”

Malaysia vliegt nu zuidelijker, over Turkije.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de gecrashte 777 vind je hier.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button