fbpx
IncidentenOnderwerpen

Veiligheidsrisico verhoogd dagen voor #MH17 crash

Op 14 juli is het bovenste limiet voor het luchtruim boven oost Oekraïne verhoogd.

Verhoogde dreiging
Vana 1 juli was het gebied boven oost Oekraïne tot 26.000 voet verboden terrein. Daarboven mocht wel gevlogen worden. Dit veranderde toen op 14 juli een Antonov AN-26 werd neergeschoten. Daarna werd de bovenste limiet verhoogd naar 32.000ft. De Boeing 777-200ER van Malaysia vloog op 33.000. De AN-26 vloog op 21.300ft.

Gesloten route
De New York Times meldt dat het vliegtuig over een route vloog die iets verderop geheel afgesloten was. MH17 vloog over route L980 richting Rusland. Bij de Russische grens gaat L980 over in A87. Iets over de grens is de route enkele uren voordat MH17 crashte afgesloten.

Luchtwegen
Er gaan drie grote routes door het gebied. L980, L69 en M70. allen komen samen op Waypoint TAMAK. De hoogte van MH17 sluit uit dat het neergehaald is door een wapen die je op je schouder kan dragen, volgens het Oekraïnse ministerie van defensie.

Momenteel wordt door geen enkele maatschappij over het gebied gevlogen.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de gecrashte 777 vind je hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button