fbpx
IncidentenOnderwerpen

VS: MH17 neergehaald met raket

Een US Official heeft aan CNN verklaard dat MH17 is neergehaald door een raket.

Radar
Een radar systeem heeft een raketsysteem aan zien gaan en het vliegtuig gevolgd vlak voordat het neerstortte. Een tweede systeem heeft een ‘heat signature’ gezien op het moment dat het vliegtuig neerging. De VS is de koers aan het bepalen om te zien waar de raket vandaan kwam.

Joe Biden heeft inmiddels verklaard dat het toestel neergehaald is. Malaysia Airlines heeft verklaard dat er geen noodsignaal is afgegeven uit het vliegtuig. En mensen op de grond denken dat het vliegtuig in mid-air ontploft is, aangezien de wrakstukken over een groot gebied verspreid liggen.

Er waren 283 passagiers aan boord (bijgesteld van 280) en 15 crewleden. Het vliegtuig vloog met dubbele cockpit bemanning: 2 captains, 2 First Officers. In de cabine waren 11 mensen aan het werk.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button