fbpx
IncidentenOnderwerpen

VS: MH17 neergehaald met raket

Een US Official heeft aan CNN verklaard dat MH17 is neergehaald door een raket.

Radar
Een radar systeem heeft een raketsysteem aan zien gaan en het vliegtuig gevolgd vlak voordat het neerstortte. Een tweede systeem heeft een ‘heat signature’ gezien op het moment dat het vliegtuig neerging. De VS is de koers aan het bepalen om te zien waar de raket vandaan kwam.

Joe Biden heeft inmiddels verklaard dat het toestel neergehaald is. Malaysia Airlines heeft verklaard dat er geen noodsignaal is afgegeven uit het vliegtuig. En mensen op de grond denken dat het vliegtuig in mid-air ontploft is, aangezien de wrakstukken over een groot gebied verspreid liggen.

Er waren 283 passagiers aan boord (bijgesteld van 280) en 15 crewleden. Het vliegtuig vloog met dubbele cockpit bemanning: 2 captains, 2 First Officers. In de cabine waren 11 mensen aan het werk.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button