fbpx
IncidentenOnderwerpen

Beide zwarte dozen #MH17 gevonden

Eerste
De zwarte doos van de Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines zou gevonden zijn door de pro Russische rebellen. Zij hebben de doos naar Moskou gestuurd omdat daar “de expertise is”. Dit meldt het Russisch persbureau Interfax.

Tweede
De tweede zwarte doos is ook gevonden. Dit meldt een Reuters cameraman. Deze zou door een reddingswerker gevonden zijn. Onduidelijk is wat er nu mee gebeurt.

Russische officials
De Russische onderzoeksraad zegt in een reactie dat de flight recorders de verantwoording moeten zijn van een internationaal team. Dit team moet door de ICAO ondersteund worden, dit is de VN organisatie voor luchtverkeer. ICAO heeft een incident procedures.

Zwarte dozen
Om te beginnen is een zwarte doos niet zwart, maar oranje. Zodat de doos goed opvalt bij zoekacties. En ten tweede is er niet ā€˜een zwarte doosā€™, maar er zijn er twee.

De eerste is de Flight Data Recorder. Deze bewaart circa 25 uur aan vluchtgegevens van duizenden parameters. De tweede is de Cockpit Voice Recorder. Die bewaart de laatste 2 uur van audio uit de cockpit.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de gecrashte 777 vind je hier.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button