fbpx
IncidentenOnderwerpen

Beide zwarte dozen #MH17 gevonden

Eerste
De zwarte doos van de Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines zou gevonden zijn door de pro Russische rebellen. Zij hebben de doos naar Moskou gestuurd omdat daar “de expertise is”. Dit meldt het Russisch persbureau Interfax.

Tweede
De tweede zwarte doos is ook gevonden. Dit meldt een Reuters cameraman. Deze zou door een reddingswerker gevonden zijn. Onduidelijk is wat er nu mee gebeurt.

Russische officials
De Russische onderzoeksraad zegt in een reactie dat de flight recorders de verantwoording moeten zijn van een internationaal team. Dit team moet door de ICAO ondersteund worden, dit is de VN organisatie voor luchtverkeer. ICAO heeft een incident procedures.

Zwarte dozen
Om te beginnen is een zwarte doos niet zwart, maar oranje. Zodat de doos goed opvalt bij zoekacties. En ten tweede is er niet ‘een zwarte doos’, maar er zijn er twee.

De eerste is de Flight Data Recorder. Deze bewaart circa 25 uur aan vluchtgegevens van duizenden parameters. De tweede is de Cockpit Voice Recorder. Die bewaart de laatste 2 uur van audio uit de cockpit.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de gecrashte 777 vind je hier.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button