fbpx
IncidentenOnderwerpen

Aantal Nederlanders aan boord MH17: minimaal 193

Het aantal Nederlanders aan boord van de neergeschoten Malaysia 777 is bijgesteld tot 193.

Ongeïdentificeerden
Er waren in een eerder bericht nog 4 ongeïdentificeerde passagiers. Deze blijken allen Nederlands te zijn. Het aantal Nederlandse doden is opgelopen tot 193. Hier heeft Buitenlandse Zaken het over. Malaysia Airlines noemde eerder nog 192 Nederlanders. Mogelijk waren er nog een aantal mensen met dubbele nationaliteit aan boord, het aantal kan dus nog iets oplopen. Eerder was sprake van een Amerikaan en een Belg met ook een Nederlands paspoort. Malaysia Airlines brengt de nationaliteiten naar buiten met welk paspoort ingecheckt is.

Geen definitieve lijst
Buitenlandse Zaken wacht met een definitief aantal totdat de lijst met inzittenden helemaal is vastgesteld. Nu is dat nog niet het geval. Voor iedereen op de lijst moet met familie gesproken zijn.

Andere passagiers
Maleisië: 44 (inclusief 15 crew en 2 baby’s)
Australië: 27
Indonesië: 12 (inclusief 1 baby)
Verenigd Koninkrijk: 9
Duitsland: 4
België: 4
Filipijnen: 3
Canada: 1
Nieuw Zeeland: 1

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de gecrashte 777 vind je hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button