fbpx
IncidentenOnderwerpen

Obama: Raket kwam uit gebied separatisten

Op een persconferentie heeft Obama gezegd dat de raket uit een gebied kwam waar de separatisten heersen.

Intelligence
Uit data verzameld door de VS kwam de raket uit een gebied binnen de Oekraïne dat beheerst wordt door de pro-Russische separatisten. Obama zegt ook dat er gezien is dat er wapens van Rusland aan de separatisten zijn gegeven, onder andere geavanceerde anti-vliegtuig wapens en de training daarvoor. De rebellen hebben al twee vliegtuigen en een heli neergehaald afgelopen weken. De VS heeft aan de VN verkondigd dat MH17 is neergehaald door een SA-11/Buk surface-to-air raket.

Rusland
Rusland ontkent alle betrokkenheid.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de gecrashte 777 vind je hier.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button