fbpx
IncidentenOnderwerpen

Onderzoek: OVSE gehinderd & NL-team aangekomen met Timmermans

De OVSE is gehinderd toen men de crashsite wilde bekijken. Het Nederlandse team is aangekomen in Kiev.

OVSE
De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa wilde de crashsite onderzoeken, maar zijn tegengehouden. Bewapende mannen hebben dit willen voorkomen. De OVSE noemde ze onbeleefd en onprofessioneel. Sommigen leken onder invloed terwijl anderen een team van 25 mensen tegenhield. Eén iemand schoot in de lucht, er is niet geschoten op de OVSE. Hoewel het de waarnemers moeilijk werd gemaakt hebben ze uiteindelijk toch een kijkje kunnen nemen.

De lichamen leken onaangeraakt te zijn en sommige vertonen tekenen van decompositie. Persoonlijke bezittingen zijn op een stapels gelegd, het leek een soort tentoonstelling. Ze hebben niemand kunnen spreken over de zwarte dozen.
De OVSE gaan zaterdag weer naar de site en willen de hele dag onderzoek doen.

Nederland
Vrijdagavond is een team van 15 Nederlanders aangekomen in Kiev. Dit team van de Onderzoeksraad gaat het internationale team ondersteunen. De Onderzoeksraad voert ook nog een tweede onderzoek uit in Nederland. Meegereist is minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans. Hij gaat de belangen behartigen daar. In Nieuwsuur zegt hij het onderzoeksteam niet in de weg te willen lopen. Zaterdag reizen de Nederlanders naar de crashsite af.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de gecrashte 777 vind je hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button