fbpx
IncidentenOnderwerpen

Onderzoek ramp MH17

Oekraïne gaat het onderzoek naar de crash van MH17 leiden.

NBAAII
Oekraïne heeft verklaard een commitee op te richten die het ongeluk gaat onderzoeken en de internationale hulp hierbij gaat coördineren.

“The investigation will have an international dimensions as the victims were foreign citizens”

Onder de Chicago conventie is het land waar een vliegtuig neerstort verantwoordelijk. De aangewezen partij is het nationale bureau voor luchtvaart gebeurtenissen en ongelukken (NBAAII). Experts zouden door de rebellen toegang gekregen hebben tot het gebied.

Internationaal
Maleisië en Malaysia Airlines hebben een team van 30 mensen gestuurd. Zij zijn vandaag geland in Kiev, de vlucht naar Amsterdam maakte een tussenstop. Nederland heeft een team van ongeveer 15 mensen van onder andere de Onderzoeksraad voor Veiligheid gestuurd. Zijn zijn vandaag onderweg gegaan naar de rampplek en hopen daar morgen aan te komen en toegang te krijgen. De OVSE is vandaag en gister op de plek geweest. Er werd alleen gedeeltelijke toegang verleend. Morgen gaat OVSE weer. Oekraïne heeft ook hulp gevraagd van de International Civil Aviation Organization (ICAO), een onderdeel van de VN. ICAO heeft verklaard een team te sturen.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de gecrashte 777 vind je hier.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button