fbpx
IncidentenOnderwerpen

BUK raketsysteem was vlakbij crashsite, volgens video’s

Video en foto’s suggereren dat er een BUK anti-vliegtuig raketsysteem in twee dorpen vlakbij de crashsite was.

BUK
Al langer wordt gesuggereerd dat de gecrashte Boeing 777-200ER van Malaysia is neergehaald door een BUK anti-vliegtuig raketsysteem. De VS zegt op zondag: “At the time that flight MH17 dropped out of contact, we detected a surface-to-air missile launch from a separatist-controlled area in southeastern Ukraine. We believe this missile was an SA-11 (BUK)”. AP meldde eerder al ook een BUK gezien te hebben.

Nu zijn er video’s en foto’s gevonden waarop het systeem te zien valt. Een BUK bestaat uit meerdere grote militaire voertuigen en valt behoorlijk op. De filmpjes zijn opgenomen in het dorp Torez, zo’n 20km ten zuiden van de crashsite en later in Snizhne, 3 km ten oosten van Torez.

Eliot Higgins
Een video en foto analist, Eliot Higgins heeft na veel speurwerk deze beelden gevonden. “De persoon die de video heeft geüpload heeft ze er enkele uren later weer afgehaald”, volgens Higgins. In totaal zijn er twee video’s en twee foto’s geanalyseerd. De opnames zijn rond 12 uur gemaakt, te zien aan de zon. Het materiaal is niet duidelijk genoeg om te zien of het om hetzelfde BUK systeem gaat.

Video

Onderstaande video is gemaakt in Torez. De colonne vrachtwagens vervoert het BUK raketsysteem.

Op deze foto is en een BUK-systeem op een transportvoertuig te zien. Volgens Higgins is men het erover eens dat de foto genomen is in Snizhne.

Onderstaande video is van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken. Men beweert dat een BUK systeem te zien is. Volgens Higgins is het dezelfde vrachtwagen/oplegger als in Torez (op de bovenste video).

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de gecrashte 777 vind je hier.


Grotere kaart weergeven

BUK systeem
Wall Street Journal legt uit wat een BUK raket is. Marineschepen.nl geeft ook een duidelijke uitleg.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button