fbpx
IncidentenOnderwerpen

Defensievliegtuig met experts en spullen naar Oost Oekraïne

Gisteravond is een C-130 Hercules van Defensie vertrokken naar Charkov.

Mensen, materieel
Aan boord zijn forensisch experts van de nationale politie en materiaal om slachtoffers te identificeren en repatriëren. Het team blijft zolang als nodig is en staat onder leiding van Gert Wibbeling. Er wordt een coördinatiecentrum opgezet op het vliegveld. Dit is de handigste locatie in verband met de repatriëring. Volgens premier Rutte zijn alle inspanningen gericht om de trein met de lichamen naar Charkov te krijgen. OVSE-waarnemers zijn daar nu over aan het onderhandelen.

Donetsk
Ondertussen zijn drie mensen van het Landelijk Team Forensische Opsporing aangekomen in Donetsk. Dit team is al enkele dagen geleden afgereisd en heeft problemen op de rampplek te komen. Men hoopt vandaag daar dan echt te kunnen kijken.

Vanochtend is de Hercules teruggekeerd op Vliegbasis Eindhoven.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de gecrashte 777 vind je hier.


Grotere kaart weergeven

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button