fbpx
AirlinesOnderwerpen

EasyJet opent basis op Schiphol en zoekt Piloten & Cabin Crew

EasyJet opent in de lente van 2015 een basis op Schiphol

Tweede maatschappij
EasyJet is de tweede maatschappij van Schiphol (na KLM uiteraard) en heeft een 9% marktaandeel. Toch is Schiphol geen basis van easyJet, ook al vliegt het er al 19 jaar op. Vanaf de lente gaat dat veranderen. EasyJet gaat in eerste instantie drie A320’s stationeren. Hierdoor kan easyJet ochtendvluchten gaan uitvoeren, deze zijn vooral populair bij zakenreizigers.

Capaciteit
EasyJet verwacht een extra 600.000 passagiers te vervoeren volgend jaar. Momenteel worden er 3,5 mensen naar 21 bestemmingen gebracht. In totaal zijn er wekelijks 247 vluchten, populairste in Londen met jaarlijks 1,5 miljoen stoelen. De eerste nieuwe route zal naar Hamburg zijn, vanaf november dit jaar.

Banen
Volgens easyJet zijn honderden mensen nodig. Er komen 120 fte bij, vooral piloten en cabin crew. Alle nieuwe personeelsleden zullen lokale contracten krijgen. Nu zijn er dankzij de maatschappij al 3.500 indirecte banen. Er zijn plannen om in de toekomst meer toestellen te stationeren, meer personeel is dan onontbeerlijk.

Op de easyJet website staan vacatures voor onder andere Captains, Co-pilots en Cabin Crew.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button