fbpx
IncidentenOnderwerpen

Update: ATR 72 crash Taiwan: 47 doden

Een ATR72-500 turboprop van TransAsia is gecrasht toen het wilde landen op Maging Airport, Taiwan.

Landing
Vlucht GE222, een binnenlandse vlucht van Kaohsiung kwam aan op het eiland Pengu om 19:06 lokale tijd. Daar wilde het landen op Maging Airport. Het regende hard, toch was er 1600 meter zicht, volgens de Taiwanese Onderzoeksraad. Vlak voor de TransAsia ATR waren twee andere vliegtuigen geland.

Tijdens de landing werd besloten een go-around te maken. Bij een tweede poging verloor het toestel hoogte en een kilometer voor de baan de grond en/of huizen. Direct daarna verloor de toren contact met het toestel. Het toestel is gecrasht en in brand gevlogen in het dorpje Xixi. De captain was 60 jaar en had 22.900 uur ervaring, de co was 39 met 2.300 uur.

Aan boord waren 54 passagiers en 4 crew. 11 mensen hebben het ongeluk overleefd. De berichten hierover wisselen, dit is dus nog niet zeker. Tot nu toe zijn er 10 lichamen gevonden. In de huizen zijn geen doden gevallen, wel enkele gewonden.

Het vliegtuig was met bijna 2 uur vertraging vertrokken om 17:43 door de typhoon Matmo. Het ergste deel van de typhoon was op de vertreklocatie overgetrokken.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button