fbpx
IncidentenOnderwerpen

Gegevens Cockpit Voice Recorder MH17 uitgelezen

Op dinsdag 22 juli 2014 om 22.00 heeft de Nederlandse ambassadeur samen met een team van onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid in Kiev, de Flight Data Recorder en de Cockpit Voice Recorder (de ‘zwarte dozen’) in ontvangst genomen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft de Engelse Air Accident Investigation Branch (AAIB-UK) verzocht de vluchtgegevens van beide recorders uit te lezen. De recorders zijn naar de AAIB-UK faciliteiten vervoerd en zijn daar in de vroege ochtend van 23 juli gearriveerd.

Een internationaal team van onderzoekers heeft onderzoek naar de Cockpit Voice Recorder uitgevoerd. De Cockpit Voice Recorder was beschadigd maar het deel dat de data bevat was intact. Ook is geen bewijs of een indicatie gevonden dat er met de Cockpit Voice Recorder is gemanipuleerd. Na dit onderzoek zijn de gegevens van de Cockpit Voice Recorder met succes uitgelezen en deze bleek gegevens van de ongevalsvlucht te bevatten. De uitgelezen gegevens moeten verder worden geanalyseerd en onderzocht.

Een gedegen analyse van de verkregen informatie zal nog geruime tijd vergen, de resultaten hiervan zullen worden betrokken in het onderzoek. Morgen start het team met het onderzoek van de Flight Data Recorder. Daaruit zal blijken of deze recorder ook relevante informatie bevat en in dat geval worden de gegevens van beide recorders in de komende periode gecombineerd.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de gecrashte 777 vind je hier.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button