fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH17

Ook Upinthesky denkt deze dag aan de slachtoffers van de bizarre vliegtuigramp op 17 juli. Een Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines werd (naar alle waarschijnlijkheid) uit de lucht geschoten. Geen fout, geen samenloop van omstandigheden die niemand had kunnen voorzien, nee moedwillig neergehaald.
Alle 298 inzittenden kwamen op. De eerste lichamen zijn vandaag in Nederland aangekomen. Komende dagen zullen er nog veel meer vluchten uitgevoerd worden om iedereen naar huis te krijgen.

Ergens werd treffend gezegd:

“Ze kunnen niet meer op eigen kracht, maar ze zijn nu thuis”

We blijven over de ramp berichten. Gewoon omdat we vinden dat het onze taak is. We zetten het nieuws op een rijtje en zorgen voor de mooiste beelden. En we zorgen dat je de ergste beelden níet ziet. We hebben ladingen foto’s en filmpjes van dode mensen gezien, lichaamsdelen, persoonlijke bezittingen, foto’s en opengeslagen paspoorten en boardingspasses. Als je dat wilt zien moet je ergens anders zijn, wij denken dat het niks toevoegt. We hopen dat je dit kan waarderen.

Upinthesky is een website voor nieuws over de luchtvaart, we richten ons dan ook (vooral) op onderwerpen die daar direct mee te maken hebben. Omdat dit zo uniek is hebben we één pagina waar we in ieder geval nog de komende dagen al het nieuws over alles rond MH17 opzetten. Meer luchtvaart gerelateerde onderwerpen (bijvoorbeeld het onderzoek) zal in aparte berichten verschijnen.

Alle berichten over deze ramp kan je via deze link vinden, of bovenaan in het menu.

Vandaag sluiten we af met nogmaals de allermooiste foto’s van de aankomst:


Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button