fbpx
IncidentenOnderwerpen

Zwarte dozen TransAsia GE222 gevonden

Onderzoekers bekijken wrak en flight data recorders voor aanwijzingen crash GE222

TransAsia
Op 23 juli crashde een ATR 72-500 tijdens de tweede landingspoging op een Taiwanees eiland. 48 mensen kwamen daarbij om. 10 mensen overleefden het ongeval. Volgens de maatschappij was het slechte weer waarschijnlijk de oorzaak. Er ging net een typhoon over het eiland.

Het onderzoek richt zich vooral op de 4 minuten tussen het verzoek van de piloten voor een tweede approach en het moment dat het toestel in het dorp Xixi crashde om 19:10. In die 4 minuten halveerde het zicht.

Recorders
Zowel de cockpit voice recorder als de flight data recorder zijn gevonden naar het vaste land van Taiwan gestuurd voor onderzoek. Een van de twee is beschadigd door brand. Ondertussen zoeken tientallen experts naar aanwijzingen tussen het wrak.

De vlucht vertrok ook al in zwaar weer. Eerder werden 200 vluchten geannuleerd. Volgens de autoriteiten was het veilig om te vliegen en twee andere toestellen waren vlak voor de crash geland op Penghu.

Het is het eerste dodelijk ongeval op Taiwan sinds 2002, toen een China airlines vliegtuig kort na de start crashde. Daarbij kwamen 225 mensen om het leven.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button