fbpx
IncidentenOnderwerpen

Andere Swiftair MD-83 motorproblemen

Een MD-83 van Swiftair had 17 juli zulke problemen met de motor dat die uitgezet moest worden in de vlucht.

Swiftair
De crash in Mali was een MD-83 van het Spaanse Swiftair die geleast was door Air Algerie. Nu blijkt dat een andere MD-83 van Swiftair een week daarvoor problemen met een motor had. Er werd voor Vueling vlucht VY-6405 uitgevoerd van Venetië naar Barcelona met toestel EC-LEY. Tijdens de klim was er een harde knal waarna de crew de MD-83 uitlevelde en de motor afzette. Er werd gekeerd en 20 minuten later een veilige landing op Venetië gemaakt.

Vueling heeft de problemen bevestigd, een vervangend toestel heeft de vlucht uitgevoerd en met een vertraging van 6 uur kwamen de passagiers aan op Barcelona. Ten tijde van dit incident was het latere ramptoestel (EC-LTV) onderweg van Parijs naar Tlemcen (Algerije).

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button