AirlinesOnderwerp

Indiase SIA-Tata wil in herfst vliegen

Singapore Airlines en het Idiase Tata conglomeraat zijn bezig een full service maatschappij op te richten. SIA-Tata (ze moeten echt een naam verzinnen) is uitermate tevreden over de progressie voor het verkrijgen van een Air Operator’s Permit (vlieglicentie). De maatschappij heeft gezegd in septeber of oktober te hopen te kunnen beginnen.

SIA-Tata
De maatschappij gaat met A320’s vliegen. In het eerste jaar zullen er 87 vluchten per week naar 11 bestemmingen komen. De hub is New Delphi en bestemmingen zijn: Mumbai, Goa, Patna, Chandigarh, Srinagar, Hyderabad en Bangalore. In de beginperiode zullen er 2 vluchten per dag naar Mumbai zijn, één vlucht gaat door naar Goa. Ook zullen er twee dagelijkse vluchten zijn naar Bangalore, Ahmedabad en Hyderabad.

Er is een vierjaren plan opgesteld. Aan het einde zouden er 301 vluchten naar 21 bestemmingen moeten zijn. De bestemmingen zijn: Srinagar, Patna, Chandigarh, Jammu, Chennai, Pune, Lucknow, Varanasi, Jaipur, Kolkata, Amritsar, Bagdogra, Indore en Cochin.

AirAsia India
Tata heeft ook met AirAsia een maatschappij opgericht: AirAsia India. Een low-cost carrier. Eerste vlucht was op 12 juni van Goa naar Bangalore. Dit jaar moeten er 7 A320’s zijn. Vier steden worden aangevlogen: Bangalore, Kochi, Goa en Chennai. In het eerste jaar moet de carrier break-even draaien.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close