fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370: Australië zoekt door; Na verdwijnen toch contact?

Australië laat weten zich te blijven inzetten om MH370 te vinden. Ondertussen zegt een piloot nog contact met een van de piloten van de verdwenen Boeing te hebben gehad nadat het van de radar verdween.

Zoektocht
Australië gaat onvermoeibaar door met zoeken naar MH370. Het in kaart brengen van de oceaanbodem is goed onderweg. Twee schepen voeren deze opdracht uit: de Nederlandse Fugro Equator en het Chinese onderzoeksschip Zhu. Nadat er een kaart van de 60.000km2 oceaanbodem is gemaakt kunnen gespecialiseerde bedrijven aan de slag om naar de Boeing 777-200ER te zoeken. De start van deze fase is een paar weken uitgesteld, het zal begin september beginnen. De verwchting is dat er een jaar nodig is.

De leider van de zoektocht, Angus Houston, zit momenteel in de Oekraïne om het team dat zich bezighoudt met MH17 te leiden. Er is een tijdelijke vervanger voor hem in Australië, later pikt hij de taak weer op. Australië zegt:

“We remain fully committed to conducting a thorough undersea search of the likely impact zone in the Indian Ocean. Australia owes it to the families of all of those on board MH370, the travelling public and indeed the wider world to solve this mystery.”

Contact
In de Maleisische New Traits Times een interview met een 777 captain. Zijn 777 vloog een half uur voor MH370 toen het vermiste vliegtuig nog op de geplande koers zat. De piloot wil anoniem blijven. De captain zegt dat hij gevraagd is door Vietnamese Air Traffic Control contact met MH370 op te nemen, toen deze niet reageerde. De captain vloog al een stuk in Vietnamees luchtruim. De transponder is om 1:21 uitgegaan. Iets na 01:30 heeft de captain contact opgenomen over de noodfrequentie en gevraagd of MH370 overgedragen was naar het Vietnamese luchtruim. Aan de andere kant was volgens de anonieme piloot gemompel te horen, verder was er veel ruis en storing. Toch herkende hij een stem, hij denkt dat het de co-piloot was. Wat er gezegd werd was onduidelijk. Dit is het laatste dat er gehoord is van het vliegtuig.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

Route_MH370_1

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button