fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegvelden

Transavia mag van H-pier Schiphol gebruik gaan maken

Schiphol heeft ten onrechte Transavia geweigerd van de H-pier.

Geding
De rechtbank Rotterdam heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) gelijk gegeven in haar beoordeling van de toegangsvoorwaarden voor Transavia tot de H-pier van Schiphol. Transavia had bij Schiphol een verzoek ingediend om passagiers op de H-pier van Schiphol in- en uit te kunnen laten stappen volgens zogeheten ‘disconnected afhandeling’. Dat betekent dat passagiers zelf met een trap het vliegtuig in en uit gaan.

De rechtbank heeft bepaald dat ACM terecht heeft vastgesteld dat de afwijzing door Schiphol van het verzoek van Transavia in strijd is met de Wet Luchtvaart. Daarnaast was de rechtbank het niet met ACM eens dat Schiphol bij een aanvraag van een luchtvaartmaatschappij alle voorwaarden moet langslopen en onderbouwen.

Achtergrond
Op 10 juli 2014 heeft de rechtbank Rotterdam uitspraak gedaan in het beroep van Schiphol tegen het besluit van ACM van 29 maart 2013. In dat besluit heeft ACM onder andere beslist dat Schiphol bepaalde voorwaarden voor toegang tot de H-pier niet mag hanteren op momenten dat die niet van belang zijn voor een optimale benutting van de H-Pier. Zo is de door Schiphol gebruikte voorwaarde voor maximale omdraaitijd van vliegtuigen buiten piekmomenten niet altijd van belang volgens ACM. De rechtbank heeft ACM daarin nu gelijk gegeven.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button