fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegvelden

Transavia mag van H-pier Schiphol gebruik gaan maken

Schiphol heeft ten onrechte Transavia geweigerd van de H-pier.

Geding
De rechtbank Rotterdam heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) gelijk gegeven in haar beoordeling van de toegangsvoorwaarden voor Transavia tot de H-pier van Schiphol. Transavia had bij Schiphol een verzoek ingediend om passagiers op de H-pier van Schiphol in- en uit te kunnen laten stappen volgens zogeheten ā€˜disconnected afhandelingā€™. Dat betekent dat passagiers zelf met een trap het vliegtuig in en uit gaan.

De rechtbank heeft bepaald dat ACM terecht heeft vastgesteld dat de afwijzing door Schiphol van het verzoek van Transavia in strijd is met de Wet Luchtvaart. Daarnaast was de rechtbank het niet met ACM eens dat Schiphol bij een aanvraag van een luchtvaartmaatschappij alle voorwaarden moet langslopen en onderbouwen.

Achtergrond
Op 10 juli 2014 heeft de rechtbank Rotterdam uitspraak gedaan in het beroep van Schiphol tegen het besluit van ACM van 29 maart 2013. In dat besluit heeft ACM onder andere beslist dat Schiphol bepaalde voorwaarden voor toegang tot de H-pier niet mag hanteren op momenten dat die niet van belang zijn voor een optimale benutting van de H-Pier. Zo is de door Schiphol gebruikte voorwaarde voor maximale omdraaitijd van vliegtuigen buiten piekmomenten niet altijd van belang volgens ACM. De rechtbank heeft ACM daarin nu gelijk gegeven.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button