fbpx
Onderwerpen

Boeing gaat piloten opleiden?

Boeing heeft in samenwerking met Jeppesen aangekondigd om piloten op te gaan leiden: “from street to right seat”. Daarmee refererend aan de stoel waar de co-piloot zit. Een interessante strategische keuze waarbij tijdens de opleiding gebruik gemaakt zal worden van de training faciliteiten van Boeing. Met zowel statische als bewegende simulatoren.

Boeing meldt dat dit hun antwoord is op de 533.000 piloten die de komende jaren volgens hen benodigd zijn. Zie ook het bericht van gisteren daarover.

Approximately 533,000 new commercial airline pilots are needed to support the global fleet over the next 20 years,” said David Wright, director, Boeing Pilot Development Program today at EAA AirVenture Oshkosh. “Boeing has been talking about this demand for years—the Pilot Development Program is our answer, and an investment in the future of aviation personnel.

Vliegscholen zullen dus binnenkort concurrentie krijgen uit onverwachte hoek. Alhoewel het de laatste maanden zeker lijkt aan te trekken in de luchtvaartwereld, ook de Nederlandse, is het maar zeer de vraag of de optimistische schattingen van Boeing ook werkelijkheid zullen worden. De trend dat maatschappijen steeds vaker (veel geld) verdienen aan de typeratings die noodzakelijk zijn om een bepaald type vliegtuig te vliegen (zoals bijvoorbeeld Ryanair of EasyJet dat doen) lijkt nog niet te keren.

Hoe dan ook een interessante nieuwe ontwikkeling. We zijn benieuwd wat de gevolgen hiervan voor de Nederlandse markt op termijn zullen zijn.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button