fbpx
Onderwerpen

Boeing gaat piloten opleiden?

Boeing heeft in samenwerking met Jeppesen aangekondigd om piloten op te gaan leiden: “from street to right seat”. DaarmeeĀ refererend aan de stoel waar de co-piloot zit. Een interessante strategische keuze waarbij tijdens de opleiding gebruik gemaakt zal worden van de training faciliteiten van Boeing. Met zowel statische als bewegende simulatoren.

Boeing meldt dat dit hun antwoord is op de 533.000 piloten die de komende jaren volgens hen benodigd zijn. Zie ook het bericht van gisteren daarover.

Approximately 533,000 new commercial airline pilots are needed to support the global fleet over the next 20 years,ā€ said David Wright, director, Boeing Pilot Development Program today at EAA AirVenture Oshkosh. ā€œBoeing has been talking about this demand for yearsā€”the Pilot Development Program is our answer, and an investment in the future of aviation personnel.

Vliegscholen zullen dus binnenkort concurrentie krijgen uit onverwachte hoek. Alhoewel het de laatste maanden zeker lijkt aan te trekken in de luchtvaartwereld, ook de Nederlandse, is het maar zeer de vraag of de optimistische schattingen van Boeing ook werkelijkheid zullen worden. De trend dat maatschappijen steeds vaker (veel geld) verdienen aan de typeratings die noodzakelijk zijn om een bepaald type vliegtuig te vliegen (zoals bijvoorbeeld Ryanair of EasyJet dat doen) lijkt nog niet te keren.

Hoe dan ook een interessante nieuwe ontwikkeling. We zijn benieuwd wat de gevolgen hiervan voor de Nederlandse markt op termijn zullen zijn.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button