fbpx
Opmerkelijk

Markt trekt aan voor piloten?

Voor het eerst in jaren lijkt de markt voor piloten serieus aan te trekken. KLM is druk bezig om de zogenaamde bufferlijst weg te werken. Dit is de lijst van piloten die de KLM Flight Academy heeft gedaan en voor 2010 gestart is met de opleiding. Op het hoogtepunt (of dieptepunt) stonden er ruim, 300 personen op deze lijst. Volgens diverse bronnen is deze lijst hard op weg om te verdwijnen. Bovendien lijkt het er op dat de piloten die na of in 2010 begonnen zijn alsnog in aanmerking komen om te solliciteren voor een baan bij de KLM. Zeer goed nieuws voor de nog steeds grote groep werkloze piloten. Het betekent namelijk ook dat er veel piloten van de KLM FA die nu bij andere maatschappijen vliegen (zoals bijvoorbeeld bij Corendon of TUI) nu plaats gaan maken voor anderen door door te stromen naar de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij.

Transavia
Verder is transavia.com dit jaar ook flink aan het selecteren. En in tegenstelling tot eerdere jaren lijkt het niet alleen om zomercontracten te gaan. Er worden volgens diverse bronnen piloten gezocht voor vaste aanstellingen. Zeer goed nieuws volgens ons! Zeker ook omdat deze twee maatschappijen bekend staan als zeer degelijk. Zo wordt de typerating betaald door de maatschappij in plaats van door de piloot…

 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button