fbpx
Opmerkelijk

Electrisch vliegtuig van Airbus

Het is ook Airbus niet ontgaan dat er iets moet worden gedaan om vliegtuigen wat minder vervuilend en minder lawaai te laten maken. Een van de initiatieven is de E-Fan: een volledig electrisch vliegtuig.

It is as clean as a butterfly and hums like a bee: with a 600-kilogram weight and maximum speed of 160 km/h, E-Fan is the first aircraft with fans to have fully electric propulsion. The plane has zero carbon dioxide emissions in flight and is significantly quieter than a conventionally powered aircraft. Lower noise levels of electric propulsion would potentially benefit airport operations by allowing extended flight operation times and therefore allowing increases in air traffic.

Zie ook dit artikel.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button