fbpx
IncidentenOnderwerpen

6 uur vertraging door gevecht piloot en steward

Een Saudi Arabian Airlines vlucht tussen Caïro en Medina is 6 uur vertraagd door een gevechtje tussen de piloot en een cabin crew lid.

Saudi
Dinsdag 12 augustus om half 12 ’s ochtends stond een A320 klaar voor vertrek naar Medina op Caïro Airport toen de piloot en een flight attendant ruzie kregen. De flight crew was bezig het toestel klaar te maken voor take-off toen het meningsverschil ontstond. Eerst was het verbaal, maar al snel werd er ten minste één klap uitgedeeld.

De piloot moest voor zijn oog in het ziekenhuis behandeld worden. De flight attendant kon voor zijn hand op het vliegveld geholpen worden.

Alle 153 passagiers moesten van boord. Ze werden opgevangen op het vliegveld waar ze eten en drinken kregen. Saudi stuurde een geheel nieuwe crew met een lijnvlucht van Jeddah naar Caïro. Uiteindelijk kon vlucht SV316 na ruim 6 uur alsnog vertrekken.

*De berichten over dit voorval verschillen nogal. De vlucht kan ook op woensdag plaats hebben gevonden. Andere berichten hebben het over de retourvlucht. Flightradar24 laat een vertraging op dinsdag zien, daar wordt in dit bericht van uitgegaan.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button