fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Scheur in romp 747 door vleugel 777

Een geparkeerde 747 is opengesneden door de vleugel van een 777.

United
Beide toestellen zijn van United Airlines, zegt Bloomberg die het bericht baseert op 4 anonieme bronnen. De 747 stond geparkeerd op Chicago O’Hare in de buurt van een onderhoudshangar. Het incident gebeurde volgens United op 28 juli, maar wil verder geen details geven.

Zeldzaam
De 777 werd verplaatst en raakte daarbij met de vleugel de 747-400. Er was niemand aan boord. Gebeurtenissen als deze zijn zeldzaam en worden op de voet gevolgd door de FAA. United heeft het incident niet openbaar gemaakt.

Toestellen
De 747-400 (N194UA) wordt gebruikt voor charter vluchten voor het Amerikaanse leger om troepen te verplaatsen. United zet andere toestellen in om te voldoen aan de verplichtingen. Het andere toestel, de 777, wordt gebruikt in het normale schema.

Schade
De schade aan de 777 betrof 6 meter van de vleugel. Dit is reeds verholpen en het toestel vliegt weer. De 747 is ernstiger beschadigd en wordt nog gerepareerd door Boeing. Volgens de Bloomberg bron:

The 747 suffered damage to its radome, which houses radio antenna equipment in the nose, as well as a punctured pressure bulkhead

Kosten bedragen zo’n $ 4 miljoen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button