fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH17: 21 Maleisische lichamen donderdag met 747 naar huis

Donderdag 21 augustus gaan er tenminste 21 lichamen terug naar Maleisië. Dit meldt het ministerie van algemene zaken van Maleisië.

Nationale rouw
De lichamen worden zo onopvallend mogelijk naar Schiphol gebracht. Daar zal een vliegtuig donderdag om 12:00 LT vertrekken naar Kuala Lumpur, waar het op vrijdag 22 augustus 10:00 LT aan zal komen. Deze dag is in Maleisië tot nationale rouw uitgeroepen.

Lichamen
Er zullen 18 kisten en 3 urnen naar Maleisië vliegen. De overheid probeert om voor tenminste nog één ander lichaam toestemming te krijgen om ook op deze vlcht mee terug te gaan. In totaal zijn er 26 Maleisiërs geïdentificeerd sinds zondag. Aan boord waren 43 mensen met de Maleisische nationaliteit, 15 van hen waren aan het werk als crew. Zodra meer slachtoffers geïdentificeerd zijn zal er nog een gezamenlijke terugvlucht worden georganiseerd.

Familie
De familie van de slachtoffers zullen op een eerdere vlucht terugkeren, om circa twee uur eerder aan te komen zodat zij het vliegtuig met de slachtoffers kunnen ontvangen. Bij de aankomst zal een ceremonie worden gehouden die live op TV wordt uitgezonden.

Vliegtuig
Er zijn foto’s van het oefenen van de troepen voor het uitladen van de kisten en urnen. Daaruit blijkt dat de slachtoffers met een 747 van Malaysia airlines zullen worden vervoerd.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de gecrashte 777 vind je hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button