fbpx
IncidentenOpmerkelijk

MH370 theorieën – Deel 1: mainstream

De Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines is sinds 8 maart vermist. Australië is “absolutely convinced” dat het toestel op de bodem van de Zuid-Indische Oceaan ligt. Eind september begint de zoektocht die makkelijk een jaar kan duren. Momenteel wordt het voorwerk daarvoor gedaan.

MH370 was op een koers naar niemandsland. Gezien de hoeveelheid brandstof kon het toestel nergens landen. Wat zou er voorafgaand aan de crash in de oceaan gebeurd kunnen zijn? Een aantal mogelijkheden staan hieronder.

©Flickr user: Aero Icarus
©Flickr user: Aero Icarus

Brand aan boord

Een brand zou verklaren dat het vliegtuig een bocht maakte na verlies van contact. Dit was een poging terug te keren. Er werd recht op het dichtsbijzijnde vliegveld afgevlogen. Niemand heeft de brand overleefd en uiteindelijk vloog het vliegtuig door op de autopilot totdat de brandstof op was. Waarom het toestel niet geland is op dat vliegveld, maar daarna wel nog een rechter en linkerbocht heeft gemaakt (over een afstand van enkele honderden kilomters) is onduidelijk.

Kaping / Gevecht in de lucht

Ondanks dat alle inzittenden onderzocht zijn blijft een kaping een voor de hand liggende optie. Een vliegtuig maakt niet zomaar een bocht en de communicatie-apparatuur is hoogstwaarschijnlijk bewust uitgezet. Uiteindelijk is er dan toch iets misgegaan waardoor het toestel nadat de brandstof op was gecrasht is.

Zelfmoord van een piloot

Veel speculaties waren er over de geestelijke staat van (vooral) de captain. De piloot kan een vlucht pad ingesteld hebben en zelfmoord gepleegd. Cockpitdeuren van vliegtuigen zijn versterkt. Daar valt bijna niet meer doorheen te komen. Familie en vrienden van de piloten geloven niet dat dit gebeurd is.

Sabotage

Eén van de passagiers zou sabotage kunnen hebben gepleegd, wellicht om zijn familie te laten profiteren van een hoge levensverzekeringuitkering. Niet heel voor de hand liggend en niet makkelijk om uit te voeren, maar ook niet onmogelijk.


In deel 2: samenzweringstheorieën.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button