fbpx
IncidentenOnderwerpen

Motor KLM 777 valt uit

Een Boeing 777-300ER van KLM is teruggekeerd naar Bangkok nadat een motor uitgevallen was.

BKK-AMS
Vlucht 876 vertrok in de ochtend van 11 augustus om 00:13 LT van Bangkok Suvarnabhumi Airport naar Amsterdam. De 777 was net boven Myanmar (in de buurt van grootste stad Rangoon) toen de crew de linker motor uit moest zetten wegens een gebrek aan oliedruk. De KLM kist met registratie PH-BVA was iets meer dan een half uur in de lucht en 250nm ten noordwesten van Bangkok op 30.000 voet hoogte.

Terugkeer
Het toestel maakte een rechterbocht en daalde naar 18.000 voet om terug te keren naar Bangkok. Daar landde het veilig op baan 19R een kleine twee uur na take-off. Volgens Flightradar24 heeft het toestel daarna 2 dagen op Bangkok gestaan.

Aan boord was BNN presentator Filemon Wesselink. Hij plaatste twee foto’s op Twitter:

Probleem
Na inspectie bleek een scheur in de olieslang de oorzaak. De slang wordt vervangen. Verdere inspectie wees uit dat er nadat de motor stil was gezet ook een vogel in gevlogen was.
KLM meldt dat de normale procedure voor gestrande passagiers in werking is gesteld.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button